Kořeněná pečená jablka

21. března 2008 v 20:28 |  Zdravé recepty

Ingredience:
  • 4 středně velká jablka, každé o váze přibližně 200 g
  • 4 lžíce medu
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • jemně nastrouhanou kůru a šťávu z 1 velkého pomeranče
  • 250g zmrazených čí konzervovaných scezených ostružin (stejně dobré to bude s brusinkami)
Příprava jídla:
1. Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Z jablek odstraňte malým ostrým nožem nebo speciálním vykrajovadlem jádřinec tak, aby vznikl otvor. Každé jablko kolem dokola horizontálně nařízněte.

2. Jablka postavte do mělkého pekáčku či zapékací misky. Smíchejte med, skořici a pomerančovou kůru a vzniklou směsí vyplňte všechna jablka. Do pekáče nalijte pomerančovou šťávu.

3.
Pečte 40 minut; občas ovoce přelijte vypečenou šťávou. Když jsou jablka skoro hotová, naklaďte na ně i kolem nich ostružiny (či brusinky). Vraťte pekáč do trouby asi na 10 minut, nebo dokud ostružiny nepustí šťávu. Před podáváním ještě polijte jablka šťávou a ostružinami.
//
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 tomáš tomáš | 27. září 2010 v 11:09 | Reagovat

výborný recept

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama