Zapékané těstoviny s brokolicí

21. března 2008 v 20:30 |  Zdravé recepty

Ingredience:
  • 350g kroucánků či mušliček
  • 200g brokolice rozlámané na co nejdrobnější růžičky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 350g vykostěných kuřecích prsíček, tence nakrájených
  • 180g hlívy ústřičné nebo jiných hub, nakrájených na větší kousky
  • 4 lžíce rajčatového pyré
  • 80g termizovaného sýra s česnekem a bylinkami (například Tartare)


Na ozdobu:

  • svazek jemně nakrájené jarní cibulky
  • 80g vyzrálého sýra typu čedar, nastrouhaného
  • jemně nasekaný stroužek česneku
  • 50g sekaných mandlí
Příprava jídla:
1. Předehřejte troubu na 190 °C; horkovzdušnou na 170 °C. Těstoviny ve velkém hrnci s vařící vodou povařte šest minut, poté přidejte brokolici a vařte dalších pět až šest minut. Slijte a vraťte vše do hrnce.

2. V hluboké pánvi rozpalte olej a kousky kuřete na něm osmahněte do hněda. Přidejte houby; po minutě rajčatové pyré a sýr. Míchejte a vařte, dokud se sýr neroztaví. Potom osolte a opepřete.

3. Omáčkou přelijte těstoviny a lehce jimi zamíchejte, aby se jí hezky pokryly. Těstoviny poté nasypte do nízkého pekáče o objemu asi 1,5 l a povrch směsi uhlaďte pomocí ploché vařečky.
4. Smíchejte jarní cibulku, nastrouhaný sýr, česnek a mandle a posypte jimi těstoviny. Osolte, opepřete a zapékejte dozlatova (asi 20 minut).
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama